MENU LUK

KONCERT MED RØRT

Et koncerttilbud med RØRT

Vi bliver ved at tale om, at det er tabuiseret at tale om døden, og det at miste. Vi bliver ved at tale om, at vi ikke kan tale om det. I de sidste par år har duoen RØRT nedbrudt tabuer omkring døden og det at miste ved at gøre netop det; tale om det. Men ikke i en samtale – gennem musikken. Med ny-komponeret, knitrende dansksproget musik har RØRT skabt deres helt eget kunstneriske udtryk i en art social musik, der vil mere end blot at underholde.

RØRT har udviklet et særligt eksistentielt fællesskab med deres publikum gennem musikken, der tager fat i sorgarbejdet og åbner for en kollektiv og fælles heling, som duoen ikke har oplevet andre gøre på samme måde før. Musikken er først og fremmest forankret i den poetiske tekst og spænder på tværs af en klassisk, nordisk tradition med en særlig kærlighed til visens stærke fortælling.

Vi har vi udviklet et musikalsk koncept, som er en vekselvirkning mellem sange skrevet fra et sted midt i sorgen og tale/refleksion over emnet.

Vi optræder med en koncert der egner sig til både kirker og sognecentre, private hjem, kursusdage og plejecentre. Vi har haft utrolig livsbekræftende og varme oplevelser ved at italesætte sorgen på denne måde.

RØRT er et samarbejde mellem stifter/forsanger Therese Fabricius, og forskellige musikere og vi optræder som både duo og trio.

“Tusind tak for i aften. Det var dejligt at møde jeres musik igen, og så i et rum som Domkirkens! Normalt når der spilles musik i et stort, stille rum, må musikken nødvendigvis bryde stilheden. Men på en eller anden måde formåede I at skabe musik, der i stedet blev et med stilheden omkring os. Så smukt! TAK! “

Publikum – ’Sange om Sorg’

“Tak for en rigtig fin koncert i Natkirken / Vor Frue Kirke. Det var så smukt, så smukt. Jeg vil allerede gerne høre det hele en gang til! “

Publikum – ’Sange om Sorg’

“Mange tak for en meget berigende og dejlig aften i går. Tak for jeres nærvær, jeres sårbarhed og jeres styrke, for jeres stærke og kloge ord, for jeres smukke sang, musik og lyd, for jeres nuancering af sorg og for jeres mod til at sætte ord på.”

Publikum – ’Sorgens Fugl’

“Jeg er helt mast på den der forsvarsløst-rundt-i følelsesregistret-måde! Hvor var det godt!  Stærkt at lytte til Christian Buschs ord. Jeg vil huske meget af det han sagde. Og Therese’s og Martins ord og sange og fremførsel er bare helt fantastisk. Simpelthen så rørende. TAK! “

Instruktør Elisa Kragerup Betty Nansen Teater – ’Sorgens Fugl’ med hospitalspræst Christian Busch

”Det var som at have besøg af engle”

Domprovst Anne Reiter / Maribo Domkirke

Vi kan tilbyde 3 forskellige koncert-oplevelser

En selvstændig koncert med tekstoplæsning

Vi leverer en færdig koncert med vekselvirkning mellem sang og oplæsning af tekster skrevet af Cecilie Fabricius (Forlaget Eksistensen). Små skæve og fine øjebliksbilleder fra et menneske i sorg.
Lyt til ‘Til De Levende’ her.
Lyt til ‘Assistens’ her.

Varighed ca. 1 time.

En musikgudstjeneste som et samarbejde mellem dig og os

Vi har med stor succes, samarbejdet med præster i de lokale kirker vi har optrådt i og har inviteret dem til at reflektere over sorg set fra et teologisk synspunkt mellem sangene. Det er der kommet nogle meget smukke og vedkommende oplevelser ud af.

Varighed 1 time/1,5 timer.

Therese Fabricius

En koncert helt tæt på

Den intime sorgsalon i en lejlighed åbnede op for muligheden for at få publikum helt tæt på. Det kan noget særligt at invitere indenfor privat og fortælle om sorgen i en hjemlig atmosfære. Hvis lysten og husrummet er der, optræder vi meget gerne indenfor og giver de fremmødte en anderledes intim oplevelse.

Varighed 1 time.